вторник, 25 март 2008 г.

Tоп 16 на телефоните на бъдещето



Концептуалните модели на различните устройства ни позволяват да видим различни, чупещи стереотипите идеи на дизайнерите. : Източник - PCworld.bg

Такива устройства се появяват постоянно, но ние ще ви представим хит парад на 16-те най-интересни телефона на бъдещето, които не изключено един ден да държим в ръцете си.

TripleWatch- Самата идея за часовник-телефон не е нова, но студентът от университета в Бриджпорт Менон Манинава е измислил достатъчно интересен дизайн – от не съвсем обичаен часовник да направи обикновен мобилен телефон. Интересното е, че когато устройството се използва като ръчен часовник, по него може да се говори чрез вградения микрофон.
WYSIWIG телефон
Абревиатурата WYSIWIG се разшифрова като What You See Is What You Get – каквото виждате, това получавате. Изобретателят на това концептуално устройство Пей-Хуа Ханг е нарекъл своята разработка именно така. В този телефон за визьор на вградената камера се използва... обикновено стъкло. Тоест, гледате през него и снимате наистина това, което виждате. А пък управлението на апарата се осъществява с помощта на нормален сензорен екран.

Няма коментари: