четвъртък, 20 март 2008 г.

Google отправя предупреждения около сделката Microsoft-Yahoo


Google обяви в понеделник, че е загрижена за свободното движение на информацията в Интернет в случай на сделка между Microsoft и Yahoo. : Източник - Computerworld.bg

Миналият месец Microsoft предложи да купи Yahoo в сделка, чуято първоначална стойност беше фиксирана на 44,6 милиарда долара. Но бордът на Yahoo отхвърли това предложение с предтекст, че цената е твърде ниска.

„Ще бъдем притеснени от каквато и да е форма на придобиване на Yahoo от страна на Microsoft, - коментира шефът на Google Ерик Шмидт. - Можем само да се надяваме, че каквото и да направят, то ще бъде в синхрон с принципа на откритостта на Интернет, но се съмнявам да стане така".

Шмидт посочи миналото на Microsoft и „нещата, които тя е правила коиот са били толкова трудни за всички", но не пожела да конкретизира какво има предвид. Според Шмидт, нещата, които Microsoft може да реши да направи, ще са лоши за Интернет.

Шефът на Microsoft Стив Балмър пък неотдавна заяви, че компанията му ще се бори да завоюва пазарен дял срещу Google в областта на онлайн-рекламата и Web търсенето, дори ако трябва да се бори „до последен дъх".

Няма коментари: