събота, 21 юли 2007 г.

Студийна фотография


За феновете на студийната фотография.....

http://www.photo.net/photodb/member-photos?include=all&user_id=3760343

Camera Test: Olympus E-510


This light, tight, 10MP DSLR delivers beautiful images at an even prettier price.

http://www.popphoto.com/cameras/4380/camera-test-olympus-e-510.html

Вирус рекетира потребителите за $300


Зловредният Gpcode скрива важни данни : Източник - Technews.bg

Обновен вариант на известния софтуер за шантаж Gpcode досажда отскоро на потребителите. За неговото разпространение съобщи компанията за сигурност Лаборатория Касперски.

Когато попадне в компютъра, вредоносният код Virus.Win32.Gpcode.ai използва сложни алгоритми, за да кодира личните документи на потребителя, така че да станат недостъпни.

И тъй като е от тип рекетьор, програмата създава файл с указания, наречен read_me.txt. В него се обяснява на потребителите, че файловете им са кодирани с използване на алгоритъма RSA-4096 и за дешифрирането им ще са необходими няколко години.

Следва естественото продължение на сценария. Кибер престъпниците искат от своите жертви по 300 долара, за да възстановят достъпа до данните. За много по-малко пари обаче потребителят може да се сдобие със съвременна антивирусна програма, която решава подобен проблем, вместо да става жертва на мошеници.

Gpcode всъщност лъже потребителите за алгоритъма на кодирането. Програмата използва не RSA-4096, а модифицирания алгоритъм RC4. Лъжа е също, че данните на потребителя са “отвлечени” от злонамерени лица – напротив, те си стоят на компютъра.

Загуба от $600 милиона регистрира AMD за второто тримесечие


От компанията съобщават за напредък по много фронтове, но отчитат, че трябва да подобрят и финансовите резултати : Източник - Technews.bg

За разлика от добрите финансови резултати на Intel за второто тримесечие, то при неговия основен конкурент AMD нещата не са толкова розови.

Приходите на втората по големина компания за процесори са $1.378 милиарда през Q2'07, оперативната печалба е $457 милиона, а чистата загуба възлиза на $600 милиона. За същия период от миналата година приходите на AMD са били $1.216 милиарда, а оперативната печалба - $102 милиона.

В същото време Intel отчете приходи от $8.7 милиарда, оперативна печалба от $1.35 милиарда и чиста печалба от $1.3 милиарда, като постигна значителен ръст спрямо същия период на миналата годзина.

От AMD съобщават пред dailytech.com за напредък по много фронтове, но отчитат, че трябва да подобрят и финансовите резултати. Постигнато е увеличение на приходите с 12% и са подобрени са маржовете. Освен това компанията си е върнала част от загубения пазарен дял.

Изглежда, че AMD се е справила с проблемите, които имаше в края на 2006 година в съотношението между OEM и каналите за дистрибуция на микропроцесори. Компанията е увеличила продажбите на процесори с 38%. Растеж има и във възприемането на базираните на AMD платформи, като компанията отчита силни начални продажби на графичната си линия ATI Radeon HD 2000.

От AMD заявиха, че ще продължават да са фокусирани върху преустройството на бизнес модела си и намаляване на капиталовите и структурните си разходи.

петък, 20 юли 2007 г.

Нова технология ще измества LCD екраните


Учени обещават по-големи и по-евтини дисплеи : Източник - Technews.bg

Течност с частици от железен окис е в основата на нова технология, която ще се опита да заеме мястото на популярните сега LCD дисплеи. Разработката е дело на учени от Калифорнийския университет в Ривърсайд, съобщава New Scientist Tech.

Високо-заредените частици се отблъсват една от друга, като по този начин създават структура, наречена колоиден фотонен кристал. Всяка една частица може да бъде пиксел, който предава уникален цвят.

Тъй като разстоянието между частиците е микроскопично, колкото дължината на светлинната вълна, повърхността отразява светлината. Частиците в течността могат да се управляват чрез задно разположен магнит.

Технологията обезпечава широк цветови спектър. Изследователите твърдят, че на нейна база могат да се произвеждат по-големи и по-евтини дисплеи от сегашните LCD. Разработката би намерила приложение и като гъвкава, презаписваема електронна хартия.
 

БТК вдигна скоростта на ADSL достъпа до 8Mbps


Нови клиенти получават 2 мегабита за 15,49 лв : Източник - Technews.bg

Два пъти по-бързи са новите БТК ADSL пакети, които БТК пуска на пазара от 16 юли. Така потребителите на високоскоростен Интернет у нас ще могат да сърфират в световната мрежа със скорост до 8 мегабита през широколентовата технология на БТК ADSL, съобщиха от телекома.

За домашните клиенти ще се предлагат два нови пакета, които достигат скорости до 4 мегабита. Скоростта на най-предпочитания сред домашните потребители ADSL пакет става 2048 kbit/s, като цената за двугодишен договор остава непроменена – 30,99 лв.. За още седем лева абонатите ще могат да сърфират в Интернет със скорост от 4 мегабита.

При трите пакети за бизнеса увеличението е съответно от 1 на 2 мегабита, от 2 на 4 мегабита и от 4 на 8 мегабита.

Заедно с повишаването на скоростите БТК стартира лятна промоция за нови ADSL потребители. До края на август клиентите ще могат да заявят БТК ADSL със скорост от 2 мегабита на цена от 15,49 лв. на месец за първата половин година, при подписване на двугодишен договор.

След изтичане на шестте месеца цената става 30,99 лв., която е стандартна за пакета. Ако подпишат едногодишен договор, клиентите ще плащат цена от 19,49 лв. през първите три месеца.

Бизнесът също може да намали разходите си за Интернет чрез новото предложение на БТК. При сключване на двугодишен договор, за първите шест месеца цената на основния пакет за бизнес потребители БТК ADSL 2048 BIZ пада от 52,80 лв. на 26,40 лв. с ДДС. За 47,40 лв. на месец бизнес потребителите могат да се възползват и от осем-мегабитовия пакет БТК ADSL 8192 BIZ. Предложението също важи до края на август.

Клиентите, които до момента използват високоскоростната Интернет услуга на БТК, също ще могат да се прехвърлят на пакет с по-голяма скорост, като преподпишат нов договор. При някои от тях е възможно увеличението на скоростта да достигне 4 пъти, без това да промени цената на месечния им абонамент. Досега например БТК ADSL 1024 Безкрай с 12-месечен договор струваше 38.99 лева. Ако клиентът увеличи скоростта на ползвания от него пакет на 4 мегабита при двугодишен договор, месечната му такса ще падне на 37.99 лв.

Всички нови БТК ADSL пакети са с неограничени по трафик и време параметри.
 

петък, 13 юли 2007 г.


Може да проверите компютъра си за зловреден код онлайн от следния линк, като просто го копирате и отворите през  браузера ви:

          http://expert.idg.bg/?call=USE~expertb;&msgid=1563&b=isc

сряда, 11 юли 2007 г.

iPhone застрашавал........



Две от водещите компании за смарт телефони, Palm и Research in Motion (RIM), обявиха приходите си за първото тримесечие на годината, което даде повод на анализаторите да коментират тяхното бъдеще. Все още не е ясно дали Palm и RIM ще могат да се противопоставят на iPhone на Apple, писа siliconvalley.com.

Приходите на RIM, която е известна със своите бизнес телефони BlackBerry, са се увеличили със 73% за първото тримесечие на 2007, благодарение на нарасналите продажби и абонаменти. Продажбите на компанията възлизат на $1.08 милиарда за тримесечието, приключило на 2 юни, докато за същия период на миналата година са били $613.1 милиона.

76% от приходите за първото тримесечие се дължат на по-силните от очакваното продажби на устройства, посочват от RIM.

За разлика от RIM обаче, нейният конкурент Palm докладва за 43% спад на приходите си за първите три месеца на годината и бързо увеличаващи се разходи. Компанията е продала рекордните 750 000 бройки Treos, които са генерирали $344.2 милиона през тримесечието, приключило на 1 юни.

Основните и административните разходи, които обхващат от консултантски до правни услуги, са $1.5 милиона за последното тримесечие, а за същия период от миналата година са били само $207 000. Освен това Palm е похарчила и $2.1 милиона за проучване и разработка за тримесечието, докато една година по-рано този разход е бил незначителен.

Анализаторите на индустрията не са категорични в способността на двете компании да се противопоставят на новия продукт на Apple с 3.5-инчов чувствителен екран, който е комбинация от клетъчен телефон, iPod медия плеър и безжичен уеб браузър и който ще струва $499.

При устройството на Apple обаче липсва истинска клавиатура и е съмнително дали iPhone е съвместим с корпоративните имейл системи. Това кара доста от специалистите да смятат, че телефоните BlackBerry на RIM и Treos на Palm ще останат движещите сили на пазара за смарт телефони.
  източник: technews.bg

Panda Software реализира бета версия на......

Panda Software реализира бета версия на ‘scan and block’ решението си, Panda VPNSecure за Check Point VPN-1 Pro

- Panda VPNSecure проверява системите (настолни и мобилни компютри) както за съвместимост със зададените политики за сигурност, така и за активен в системата злонамерен код, преди да разреши IPSec или SSL-базирани VPN връзки

-Решението може да открива и деактивира разделяне, което позволява да бъде установена едновременна връзка към Интернет и VPN, и може да бъде използвано от хакери за проникване в корпоративните мрежи

- Бета версията на Panda VPNSecure може да бъде изтеглена от http://www.pandasoftware.com/download/beta/corporate.asp

Panda Software направи своята бета версия на Panda VPNSecure достъпна за потребители. Това е "сканирай и блокирай" ("scan and block") решение, създадено, за да спре достъпа на злонамерен код и хакери преди да успеят да влязат в корпоративните мрежи по време на осъществяване на VPN (Virtual Private Network) връзки. Новото решение на Panda Software предпазва VPN връзките - както IPSec, така и SSL. Решението се грижи системи, които не са част от корпоративната мрежа, да се съобразяват със зададените вече политики за сигурност. Бета версията на Panda VPNSecure изисква VPN-1 Pro от Check Point Software Technologies.

Panda Antivirus + Firewall 2007


Новата Panda Antivirus+Firewal 2007 е много повече от антивирус, тъй като защитава вашите данни от всички видове Интернет заплахи и осигурява двойна защита благодарение на TruPrevent Технологиите.

За повече информация и възможност за закупуване посетете: http://www.computel.bg/Pandahome.html

вторник, 10 юли 2007 г.

СОНО ЕООД


Дейност: СОНО ЕООД е фирма с 10 годишен опит в производството на устройства за защита от свръхнапрежения, причинени от мълнии, токови удари, електростатични разряди и други за ...
Адрес: бул. "Цар Борис III- Обединител" 37, Международен панаир, палата 13, офис 33, Пловдив 4003. Адрес за кореспонденция: Пловдив 4000, Централна поща, П.К. 223.

Website: http://www.sonobg.com

Миниатюрен генератор ще се задвижва от естествени вибрации


Устройството скоро ще намери приложение при пейсмейкърите.


Генераторът е създаден от учени в университета в Саутхемптън и целта му е да се използва при устройства, при които е изключително трудно да се сменят батерии. Първоначално приспособлението е било предназначено за производствената промишленост.
Генераторът е 10 пъти по-мощен от всички разработени до момента устройства от този род. Той е по-малък от 1см2 и използва вибрациите от околната среда, за да накара магнити в конзолата му да генерират мощност.
Въпреки че създава единствено микроватове, мощността му се оказва повече от достатъчна, за да задвижи дори фабрични машини.
Най-голямото предимство на безжичните сензорни системи е, че чрез премахването на жиците и батериите се създава потенциална възможност да бъдат вградени сензори на доскоро недостъпни локации.
Предназначението на генератора е да бъде съвместим с въздушните компресори, но много скоро ще намери приложение и при самозахранващите се медицински импланти като пейсмейкърите.
При кардиологичните устройства магнитите ще се активизират от пулса на сърцето.
Той може освен това да се използва и за наблюдение на състоянието на масивни конструкции като пътните мостове, например.


(07.07.2007)

Немски учени записаха половин терабайт данни на един диск

Новата технология има 50 слоя за съхранение на информация
Изследователи от Берлинския университет създадоха технология, позволяваща да бъдат записани 500 гигабайта данни на HD-DVD или на Blu-ray диск, съобщава The Register. Припомняме, че максималния капацитет на еднослойните дискове с висока плътност е 15 гигабайта за HD-DVD и 25 гигабайта - за Blu-ray.

За разлика от стандартния метод за запис, немските учени са разработили технология, използваща наноструктурата на диска, поради което се постига и такава висока плътност на записа.

Професор Сузана Орлик, ръководеща разработката, съобщи, че един от новите 500 - гигабайтови дискове съдържа 50 слоя за съхранение на информация. Според нея потенциалът на един диск може да бъде увеличен до терабайт данни.

(10.07.2007)

Продажбите на лаптопи скочиха през юни заради Santa Rosa


Два от най-големите OEM производители на лаптопи отбелязват рекордни доставки през юни.


Доставките на лаптоп машини от двата най-големи OEM производители в света са скочили през юни, компенсирайки известното затишие през април и част от май, когато PC доставчиците изчакваха пускане на чиповете на Intel Santa Rosa (подобряващи значително популярния пакет Centrino).
Quanta Computer Inc., най-големият производител на ноутбуци, работещ само по договори с големите компании, е доставил над 2,8 млн. броя през юни, значително повече от 2,4 млн. през май и 2,2 млн. през април. Тайванският конкурент Compal Electronics Inc., е произвел 1,77 млн. лаптопи през юни (трети най-добър месец в историята на компанията), докато през май и април са били доставени съответно 1,5 млн. и 1,7 млн.
Засилените продажби показват ново съживяване на лаптоп пазара, чакащ новите чипове на Intel. Пазарни анализатори очакваха потребителите да надградят своите мобилни машини след пускането на Santa Rosa,...

Пълен текст: Computerworld(10.07.2007)

Троянец създава фалшиви акаунти в уеб пощи


10 юли 2007
Авторите на кода са успели да преодолеят системата Captcha : Източник - Technews.bg

Зловреден код създава фалшиви акаунти в уеб пощите Hotmail и Yahoo. Целта на атакуващите, които засега не са известни, е да изпращат спам съобщения чрез ново-генерираните пощенски акаунти, предупредиха експерти от компанията за сигурност BitDefender.

HotLan-A Trojan използва автоматично генериращи се уебмeйл акаунти, което подсказва, че спамърите са открили начин да заобиколят системата Captcha. Именно тя трябва да възпрепятства автоматичното създаване на акаунти, като изисква от потребителя коректно да въведе идентифициращата комбинация от символи, изобразявани в генерираните изображения.

Спомената Captcha се използва от доставчици на различни онлайн услуги, за да получат потвърждение, че зад направената заявка действително стои истински човек, а не програма.

Новосъздаденият троянец използва доста сложна система, тъй като не разчита на компрометирания компютър за изпращане на нежелана поща. Вместо това, всяко активно копие на троянеца се опитва да създаден фалшив пощенски акаунт, който се използва впоследствие.

Експертите от BitDefender съобщават, че в момента се създават по над 500 акаунта на час, като в Hotmail броят им е превишил 15 000. Засега няма информация колко спам съобщения вече са изпратени по този метод.

iolo System Shield 3.0.2


iolo System Shield е интегриран пакет с всички програми за сигурност на компанията. Съдържа в себе си iolo AntiVirus, iolo Personal Firewall, Spythong AntiSpyware, Security Optimizer и System Guard, благодарение на които ще защитите системата си от над 500 000 познати вируси и вредители. Програмата разполага и с вирусни дефиниции, които се обновяват на всеки кръгъл час. Притежава невероятно красив и същевременно удобен за работа интерфейс. Лиценз: Платен (Shareware).

Официална Страница: iolo technologies, LLC.
Платформа: Windows 2K/XP/Vista

Сделка на Microsoft за $6 милиарда получи одобрение


10 юли 2007
Очакваното поглъщане на aQuantive ще позволи на софтуерния гигант да се изправи срещу Google на пазара за он-лайн реклама : Източник - Technews.bg

Неотдавнашната сделка между Microsoft и aQuantive премина успешно проверката на антитръстовия комитет и е одобрена от Федералната търговска комисия на САЩ. Съгласно споразумението между двете компании, Microsoft придобива aQuantive за сумата от $6 млрд., предаде АР.

Рекламната компания aQuantive, базирана в Сиатъл, разполага с над 2,5 хиляди души персонал. С покупката й, Microsoft се надява да конкурира по-успешно Google на пазара за он-лайн реклама.

Наскоро интернет гигантът Google придоби рекламната компания DoubleClick. Сделката обаче все още се проверява от антитръстовите органи.

Така че Microsoft има предимството да интегрира по-бързо бизнеса и технологиите на aQuantive. От самата рекламна компания съобщават, че вече се работи усилено по вливането в Microsoft.

понеделник, 9 юли 2007 г.

ESET NOD 32 бе единственият......


На теста, проведен през месец май от AV Comparatives, ESET NOD 32 бе единственият антивирусен софтуер измежду 17, който получи отличие Advanced +. Това признание е 8 в историята на ESET и е атестат за висока бързина при минимален брой грешно идентифицирани файлове като зловреден код. ESET NOD32 спечели признанието не само поради бързодействието си и пренебрижимото малко грешки, които прави, но и поради факта, че е една от малкото програми, която включва защита срещу всички видове зловреден код. Друго основно предимство, което се вижда от теста е, че ESET NOD 32 остава ненадминат лидер със своите напреднали евристики,в областта на проактивната защита.

М-Тел пусна на пазара телефон за 34 лв.


08 юли 2007
Ултра тънкото устройство носи марката Vodafone : Източник - Technews.bg

М-Тел пусна на пазара ултра тънък телефон с марката Vodafone. Устройството се отличава с модерен дизайн, малки размери, полифонични мелодии, цветен дисплей, игри и Vodafone меню.

Моделът Vodafone 225 предлага лесна комуникация, а литиево-йонната батерия осигурява дълго време работа без презареждане.

Vodafone 225 се предлага на цена от 34 лв. в пакет с тарифен план M-Tel Relax 200, но при желание клиентът може да избере и друг план. Пускането на новия телефон на българския пазар е резултат от сътрудничеството на М-Тел с мобилния оператор Vodafone.

Тарифният план M-Tel Relax 200 включва 200 безплатни минути месечно към трима абонати на оператора. След изчерпване на безплатните минути, обажданията към тези номера се таксуват по 10 ст./мин.

Разговорите в ненатоварената часова зона, през почивните дни и националните празници струват 15 стотинки на минута в мрежата на М-Тел. Обажданията в натоварената часова зона, както и към всички останали мрежи в страната, се таксуват на обща цена от 32 ст./мин.

Единна е тарифата и за изпращане на SMS – 14 ст. към мрежите на всички български оператори. Месечната такса на M-TelRelax 200 е в размер на 9,90 лв.

MPAA лови пирати с P2P сайтове-капани

07 юли 2007
Вместо да се мъчи да затваря големите P2P портали, от Motion Picture Association of America са решили да си служат с по-подмолни средства.

Организацията пуска собствени P2P сайтове под прикритие. Изпълнител на мократа поръчка е Media Defender, които са подразделение на MPAA.

Пъкленият план на MPAA е пределно прост. Нищо неподозиращите хорица се регистрират на съответен сайт, на който собствениците щедро са качили интересно съдържание. Междувременно хостът на сайта води подробни журнали (логове) за потребителската активност. След като човекът се изкуши и си дръпне туй-онуй, един прекрасен ден получава призовка, в която му съобщават, че го съдят за една кола пари.

Един от сайтовете капани е MiiVi.com. На пръв поглед, изглежда съвсем нормален – има си регистрация, форум, филтри и предлага за сваляне доста филмчета, „отлично организиран каталог и високи скорости на сваляне”.

Порталът дори предлага специален софтуер, който уж гарантирал по-висока скорост на даунлоуда. Всъщност веднъж инсталиран на потребителската машина, той претърсва за други файлове с потенциално защитени авторски права и изпраща през мрежата данните до съответните спецове на MPAA, които я обработват и предоставят на адвокатите.

Според tech.blorge.com, MiiVi е собственост на Media според WHOIS. Това било открито съвсем случайно от човек на списанието ZeroPaid. Малко по-късно от Media Defender се усетили и променили информацията в регистрите. В последствие сайтът бил свален. Според спекулациите, хората на MPAA са разбрали, че гърнето се е спукало и от тая шумка вече няма да изскочи заек, затова самички са пуснали кепенците на сайта.

Между другото, в случая щатското законодателство е на страната на пиратите. Правосъдната система на САЩ се основава на прецедентното право. Познати са редица казуси, в които съдът се е произнасял в полза на обвиняемите, които са били съзнателно подведени към извършване на закононарушение. От MPAA, обаче, явно разчитат на това, че хората не познават правата си и ще предпочетат да си платят, за да не стигнат до съда.

Източник: Idg.bg

Най-добрия IT портал

IT портал предлагащ новини, съвети и помощ в областта на информационните технологии, както и връзки към актуален софтуер за операционните системи Windows и Symbian.

URL: http://free-service.freehostia.com

Apple предложи за патент мишка без бутони

Тя ще се управлява като iPhone – през сензорна повърхност

Новата мишка няма да има нито един от познатите днес бутони. Напротив цялата и повърхност ще е чувствителна и практически с нея ще може да се изпълняват много повече задачи, отколкото сме в състояние в момента. Сензорната повърхност, подобно на iPhone, ще се сканира от камера и специален софтуер, който ще „превежда” движенията на пръстите. Така управлението с мишката ще е много по-ефективно, бързо, а функционалността и ще се разшири. Не на последно място, ще може да се обслужват едновременно повече команди, което е невъзможно със сегашните мишки.

Засега нищо не е известно за цената на новата мишка, но от Apple съобщиха, че много големи производители на компютри са проявили интерес.

PC World(09.07.2007)

петък, 6 юли 2007 г.

Компанията Trend Micro алармира........

Компанията Trend Micro алармира за нова мащабна вируса епидемия в Интернет, която е започнала от италиански сайтове, но постепенно е обхванала хиляди уеб страници по целия свят. В рамките на 48 часа от началото на епидемията вече са били заразени 2000 италиански сайта, а за 6 часа вирусите са обхванали двойно повече. Чрез атаките на сайтовете се внедрява код, който стартира процес на инсталиране на програмата Mpack на компютрите на потребителите. Тя се използва от множество хакери в Русия и Европа, но аналитици от лабораторията Касперски заявиха, че до момента това е най-сериозния инцидент свързан с използването й.
e-Daily бизнес бюлетин

НАП предлага нова електронна услуга

Клиентите на Националната агенция за приходите (НАП) вече могат да подават искане за издаване на удостоверение или друг документ по електронен път

Гражданите и фирмите имат възможността да заявяват по Интернет издаването на удостоверение за наличие или липса на задължения, удостоверение за декларирани данни, удостоверение за непрекъснати здравно-осигурителни права или други документи, издавани от приходната администрация. Новата услуга е достъпна от интернет- страницата на НАП – www.nap.bg.
Ползването на услугата изисква електронен подпис. Сред най-важните предимства на този начин за обмен на информация с НАП е, че срокът, в който администрацията трябва да издаде документа е три, вместо седем дни. Другото преимущество е това, че преди да вземат заявения документ, клиентите получават в електронната си поща проект на удостоверението, което са заявили.
от: idg.bg

Ключови програмисти на Linux - ядрото престават да пишат код

Някои от ключовите програмисти на Linux - ядрото ще престанат да пишат код и ще започнат във все по-голяма степен да работят по проверка на написаното от останалите и по управление на проектите. Причината е, че групата на разработчиците е станала прекалено многочислена и на дневен ред е излязла нуждата от неофициални мениджъри. Такова мнение беше изказано от Грег Кроу-Хартман, разработчик на USB и PCI в Linux и автор на книгата “Linux Device Drivers”.

При последния релийз на ядрото 30 водещи разработчици са свършили 30% от работата, докато две години по-рано 20-те най-активни разработчици са написали 80% от кода. През последните две години в проекта са участвали общо 3200 човека, като всеки втори от тях се е включвал повече от веднъж.

Въпреки че на пазара на търговските дистрибуции на Linux доминира компанията Red Hat, нейното участие в разработването на ядрото не е много голямо - 11.8%. Значителна поддръжка за проекта идва обаче от IBM, Intel и SGI.

Източник: Idg.bg

Новата заплаха: говорещ троянец

Ако компютърът ви каже, че е заразен и вашите файлове са изтрити, то това не е шега! Експерти от компанията за сигурност PandaLabs предупредиха за зловреден код, който използва гласова технология в Microsoft Windows.

BotVoice. A Trojan, както се нарича говорещият троянец, възпроизвежда следното съобщение на на заразените компютри: “You have been infected; I repeat you have been infected and your system files have been deleted. Sorry. Have a nice day and bye bye”.

Троянецът повтаря въпросната фраза многократно, като междувременно зловредният код изтрива съдържанието на твърдия диск. Антивирусните експерти добавят, че дори да не успее да изтрие всички създадени от потребителя файлове, троянецът може все пак да премахне системни файлове. Това ще доведе до срив на системата или спиране на работата на инсталираните приложения, в зависимост от това какви файлове са изтрити.

BotVoice. A Trojan е един специфичен троянец, тъй като не само изтрива файлове, но прави всичко възможно да не бъде спрян. Зловредният код се разпространява по различни начини, вкл. от външни носители на информация от типа на флаш памети, при посещаване на уеб сайтове, хостващи троянеца, както и от други вируси, които го свалят на потребителските системи.
от: webg.org